Hatodik alkalommal hirdették ki az Év Agrárembere-díj nyertesét

Megjelent: 2020. február 09. 13:50
2019-ben ismét tíz kategóriában keresték a szervezők az Év Agráremberét, mint agrárinnováció, agrárgépészet, állattenyésztés, feldolgozó-élelmiszeripar, fenntartható gazdálkodás, fiatal gazda, jövő agrárszakembere, kertészet, növényvédelem, szántóföldi növénytermesztés.


Az Agrotrend Csoport 2014-ben alapította az Év Agrárembere-díjat azzal a szándékkal, hogy felhívják a társadalom figyelmét azokra a mezőgazdaságban tevékenykedő gazdálkodókra, termelőkre, fiatal gazdákra és kertészekre, akik önzetlenül támogatják környezetüket, azaz társadalmi szerepvállalásuk jelentős, kiemelkedő munkájuk mellett a közjóért is sokat tesznek.
–  Az Év Agrárembere kitüntető díj legfontosabb alappillére a társadalmi szerepvállalás, ami a társadalom javát szolgáló cselekedet, amit az ember önzetlenül és ellenszolgáltatás nélkül tesz. Idén több, mint 100 ilyen jelöltből 54-et választott ki a zsűri, akik közül 30 be is került a döntőbe – mondta Mátrai Zoltán, a gálaest főszervezője.

Dr. Nagy István Agrárminiszter hivatali elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni az eseményen, de videóüzenetében elmondta, hogy mindig nagyszerű és felemelő érzés kiváló életteljesítményeket látni és nagyszerű emberekkel találkozni a kihívások korában. Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke szintén külföldi elhivatottsága miatt nem tudott jelen lenni a gála esten, de köszöntő videó üzenete így is elért minden jelenlévőhöz: „Számomra az Év Agrárembere-program azt jelenti, hogy vannak mindig akik elől járnak, vannak akik a legkorszerűbb tudás birtokában vannak és hajlandóak ezt másoknak is átadni. Az a meggyőződésem, hogy ez viszi előre az országot.”
–  Ez egy olyan fontos pillanat, amelyben megmutathatjuk azokat az értékeket, amik nemcsak számunkra, hanem az agráriumon kívüli kör számára is látható és elérhető. Nagyon fontos, hogy ezeket az életutakat bemutassuk, hiszen ezek itt vannak közöttünk. És bármilyen kategóriáról is beszélünk, ezek az emberek, de mondhatjuk úgy is, hogy a társadalom bástyái is egyben –  mondta el beszédében Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke.

A közönségdíjast az Év Agrárembere oldalán keresték a szervezők és egyértelműen a legtöbb szavazatot kapott jelölt nyerte el a látogatók által Sipos József növényorvos személyében. 2019-ban Az Év Agrárembere kitüntető díj győztese: Dr. Losó József. Életműdíjban Vályi István részesült, aki nyugalmazását követően még mindig aktívan mozog a mezőgazdaság különböző területein, de legfőképpen a kertészetben és a növényvédelemben. Szakértelme rengeteg gazdának adott megoldást és választ a felmerülő kérdésekre.

A 2019-es Az Év Agrárembere kitüntető díj kategóriagyőztesei:
Agrárinnováció: Dr. Orosz Szilvia
Agrárgépészet: Dr. Hentz Károly
Állattenyésztés: Kovács Herman
Feldolgozó-élelmiszeripar: Dr. Losó József
Fenntartható gazdálkodás: Ruppert Márton
Fiatal gazda: Kocsis Zoltán
Jövő agrárszakembere: Tóth Diána
Kertészet: Juhos Csaba
Növénytermesztés: Mocz András
Növényvédelem: Sipos József

Szakmai partner: NAK

 

(forrás: Agrotrend)

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom