Megnyílt a 33. Bábolnai Gazdanapok

Megjelent: 2020. szeptember 10. 16:40
Megnyílt a 33. Bábolnai Gazdanapok, amely az egyetlen olyan nagy mezőgazdasági szakvásár a koronavírus-járvány miatt, ahol az agrárium az elvárt szakmai presztízsnek megfelelően mutatkozhat be. A NAK standját is megéri itt felkeresni!


Az Agrárminisztérium a korábbi támogatási formákon túl a Gazdaságvédelmi Alapból 25 milliárd forint értékben több támogatási konstrukciót hirdetett meg, amelyek segítik a mezőgazdasági termelőket, termelői szervezeteket és élelmiszeripari vállalkozásokat a koronavírus gazdasági hatásainak kezelésében – mondta Nagy István agrárminiszter a gazdanapok megnyitóján.

A miniszter kiemelte, a járvány miatt 2020-ban a 33. Bábolnai Gazdanapok az egyetlen olyan nagy mezőgazdasági szakvásár, ahol az agrárium az elvárt szakmai presztízsnek megfelelően mutatkozhat be és színvonalas programot kínál a gazdálkodók széles rétegeinek.

Haál Gábor, a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok igazgatója elmondta, a kiállítás újjáélesztett hagyománya a kukorica-fajtabemutató, nyolc nemesítő cég 33 parcellán mutatja be legújabb kukoricahibridjeit.
A szakiskolai napokon ezer diák ismerkedhet meg az új technológiákkal és fejlesztésekkel, a végzős diákok egy konferencián vehetnek részt, ahol a továbbtanulási, továbbhaladási lehetőségekről hallhatnak. A látogatók munka közben figyelhetik meg a precíziós gazdálkodásban szerepet játszó mezőgazdasági drónokat. Az interaktív talajszelvényben megtekinthetik a talajművelő eszközök föld alatt végzett munkájának eredményét.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Komárom-Esztergom megyei szervezete is jelen lesz az eseményen, standján szakmai konzultációkkal, nyereményjátékkal várja tagjait, partnereit, és valamennyi látogatót. A nyereményjáték igazán különlegesnek ígérkezik: az agrárszakmai kérdőívet helyesen kitöltők között a NAK naponta két darab SYMA X15 típusú drónt sorsol ki! Megéri tehát a gazdanapokra jönni és a kamarai standot felkeresni a kiállítói csarnokban!

További információk itt: www.babolnaigazdanapok.hu


(MTI/nak.hu)

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom