Plusz forrás jut az öntözésfejlesztésre

Megjelent: 2020. június 24. 08:58
Az agrártárca százmilliárd forintos programmal indítja a nyarat. A már bejelentett állattenyésztési és kertészeti felhívások mellett öntözésfejlesztésre is pályázhatnak a gazdák – mondta a Magyar nemzetnek Nagy István agrárminiszter.


A tárcavezető elmondta, a jelenlegi pályázat keretét valóban nem merítették ki a gazdák, aminek a fő oka, hogy korábban nagyon bonyolult volt végigvinni egy öntözési projektet.
– Tavaly év végén ugyanakkor elfogadtuk az öntözéses gazdálkodásról szóló törvényt, ami egyszerűbbé teszi a beruházások megvalósítását is. A jó hír pedig az, hogy a jogszabályi változások mellett a megemelt támogatási összeg is az életszerű projektek megvalósítását szolgálja. Egy-egy korszerű és komplex öntözési beruházás három-négymilliárd forint körül alakul, ötvenszázalékos támogatási intenzitással számolva az akár kétmil­liárd forintos elnyerhető forrás már elég vonzó lehetőséget jelent a gazdáknak – mondta.

További részletek itt.


(forrás: MN)

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom